1.Sınıf Kayıtları Hakkında

1.Sınıf Kayıtları Hakkında

03.07.2023 1059

1.SINIF OKUL KAYIT İŞ VE İŞLEMLERİ

 

  • Çocuğunuzun hangi okula gideceğini öğrenmenmek için TIKLAYINIZ.
  • Çocuğunuzun kayıt yaşını öğrenmek için TIKLAYINIZ.

 2023-2024 eğitim-öğretim yılı okulumuzun okul öncesi ve birinci sınıflarına öğrenci kayıtları; çocuklarımızın E-Okul bilgileri esas alınarak yapılacaktır.

2023 Eylül ayının sonu itibari ile 69 ayını tamamlayan çocukların kayıtları otomatik olarak İlkokul 1. sınıfa yapılır.

Eylül ayı itibariyle 69 - 70 - 71 aylık çocukların okul kayıtları bir yıl ertelenebilir (Anne ya da babanın idareye vereceği dilekçe ile). Bu çocuklar isterlerse ana sınıfına gidebilirler.

 

1.E-Devlet üzerinden alınacak aynı hanede ikamet eden kişi belgesi ( edevlet arama butonuna aynı hanede yazdığınızda çıkıyor)

2.Üzerinize kayıtlı elektrik su ve doğalgaz faturası

3. Okul kayıt formu için  TIKLAYINIZ.

 

1.     SINIF KAYIT YAPTIRACAK VE NAKİL GELECEK OLAN ÖĞRENCİ AİLELERİ İÇİN ADRES BEYAN İŞLEMLERİ

 

DUYURU

a.     İçişleri Bakanlığının 31.10.2018 tarih ve 249-E.9610 sayılı Adres Kayıt İşlemleri yazısı.

b.     İstanbul Valiliğinin 01.11.2018 tarih ve 010.07.01-E.94551 sayılı Adres Kayıt Sistemi yazısı.

Kamu hizmetlerinin planlanması ve sunumunda temel veri kaynağı nüfus kayıtları ve bu nüfus kayıtlarının eşleştirildikleri Adres Kayıt Sistemidir. Nüfus kayıt işlemleri ve Adres Kayıt Sisteminde uyulacak esaslar 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu, 1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanunu, Adres Kayıt Sistemi Yönetmeliği ve diğer ikincil düzenlemeler çerçevesinde belirlenmiştir. Bu kapsamda, “Yerleşim Yeri” tanımı bir kişinin sürekli kalma niyetiyle oturduğu yer olarak belirlenmiş ve kişinin aynı anda birden çok yerleşim yeri adresi olamayacağı hüküm altına alınmıştır. Nüfus Müdürlüklerince yerleşim yeri kayıtları yapılırken kişilerin yazılı beyanları esas alınmakta, beyana ilişkin şüphe duyulması halinde ise teyit edici bilgi ve belgeler talep edilmektedir.

Beyan edilen adreslerin gerçekleştiği hakkında şüphe oluşması veya aynı yerleşim yerinde farklı hane halkından olan kişilerin beyanlarının bulunduğunun tespit edilmesi durumunda mülki idare amirinin emri ile kolluk makamları tarafından gerekli inceleme başlatılacak, nüfus müdürlüklerince ancak bu inceleme sonucuna göre işlem tesis edilecektir.

Adres değişikliğini bildirme yükümlülüğünü süresi içinde yerinde getirmeyenler ile kolluk tarafından yapılan inceleme sonucundan ilgilinin gerçeğe aykırı beyan verdiğinin tespit edildiği hallerde 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunun 68/1 (C ) maddesi gereğince mülki idare amirlerince idari para cezası uygulanacaktır.

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu'nun 50'nci maddesine göre, adres değişikliği bildirimi, 20 iş günü içerisinde yapılmalıdır. Süresi içerisinde adres değişikliğini bildirmeyenlere 128,00 TL idari para cezası uygulanmaktadır. Gerçeğe aykırı adres bildiriminde bulunanlara 2673,00 TL idari para cezası uygulanmaktadır.

Not : Gerçeğe aykırı beyan verdiği tespit edilen kişilerin listeleri hazırlanarak ilgili birimlere bildirilecektir.