"Model Aileler" adlı Ulusal düzeyde yapılan eTwinning projesi

Kuruculuğunu Okul Müdürümüz Olcay YILMAZ ile İlçemiz Toki Şehit Efkan Kıran İlkokulu Müdürü Sine YALÇINKAYA'nın yaptığı okulumuz öğretmenlerinden Duygu DERELİ'nin de proje ortağı olduğu  "Model Aileler" adlı Ulusal düzeyde yapılan eTwinning projesi çalışmalarına başlanmıştır. Değerler Eğitimini konu alan projede ulusal ve evrensel değerlerle ilgili çalışmalar yürütülecektir. Projemize katılan öğretmen öğrenci ve velilerimize teşekkür eder, başarılar dileriz.

12.02.2021 490

PROJE HAKKINDA

Eğitim önce ailede başlar. Aile bir toplumun geleceğine yön verecek bireylerin yetişmesinde temeli oluşturan eğitim birimidir. Çocuğun kişiliğinin gelişimi genetik faktörlerin dışında dünyaya gelmesi ile yani ailesini tanıması ile başlar. Toplumda kabul görmüş değerler önce ailede öğrenilir. Dürüstlük, merhamet, empati, saygı, sabır, dostluk gibi pek çok değer tüm insanlık için gereklidir. Küreselleşen dünyada ve internette evimize sığdırdığımız dünyada bu değerlerle hareket etmek durumundayız. Çocuğun ailesinden aldığı bu evrensel değerlerin diğer ailelerde de ne derece etkili olduğunu fark etmesini sağlamaya yönelik olan bu projemizle, diğer ailelerin de yaşam şekillerini inceleme şansımız olacak. Çocuklar arkadaşlarının ebeveynleriyle röportaj yaparak kendi ailesindeki ve yeni tanıştığı arkadaşının ailesindeki ortak değerleri görecek ve bu gözlemlerini, yaptığı röportajı web2 araçları ile arkadaşlarına sunarak kendini ifade edecek.

ÇALIŞMA SÜRECI

Katılımcı ortakların belirlenmesi ve okul takımlarının kurulması ile başlayacaktır.
Projenin 3 aylık bir zaman diliminde tamamlanması planlanmaktadır.Logo ve afiş çalışmaları yapılacaktır. Projenin başında yapılacak online toplantı ile görev dağılımı yapılacak. Öğrenci takımları ile yapılacak röportajlar ve sunumlar ilerleyen süreçte planlanacak. Ailelerin etkin katılımı sağlanarak evrensel değerlerimiz tespit edilerek ve web2 araçları ile bu değerler
ortaklaşa oluşturulacak sanal aileler ile ifade edilecektir.

BEKLENEN SONUÇLAR

Proje sonunda afiş, logo çalışmaları gerçekleştirilecek. Anket, röportaj teknikleri uygulanacak. web2 araçları ile ortak ürünler elde edilecek. proje blok sayfasında çalışmalar yer alacak. Proje tanıtım videoları, kişisel tanıtım animasyonları ve benzeri çalışmalar şeklinde çeşitli web2 araçların kullanımı öğrenilecek. Değerler eğitimi kapsamında yapılacak çalışmalar ile ortaklaşa oluşturulan sanal aile ile evrensel değerler daha iyi anlaşılacak.

 

meb_iys_dosyalar/34/15/740741/dosyalar/2021_02/12132437_b414cf03c61c587c_project_tr.pdf

 

meb_iys_dosyalar/34/15/740741/dosyalar/2021_02/12140438_b414cf03c61c587c_project_tr.pdf